2012. április 1., vasárnap

Illatos út - 163K - 2012.03.13.

Zorró története folytatódik... :) ♥

Kapcsolódó oldalak: >>> - >>>

2012.04.01.

E L Ő Z M É N Y E K :

A GAZDÁJA VITTE HAZA VAGY ELSZAKITOTTÁK TŐLE???
KI TUD RÓLA? 2012.03.28.-án délben már nincs a telep által készített honlapon!
Kérjük, aki bármit tud róla, jelentkezzen! Köszönünk minden segítséget!

...

Zorró igaz története... Kérjük, aki tud, segítsen!

Idős ember és egy rosszindulatú szomszéd: Isten nem ver bottal,
inkább szomszéddal...


"Egy levelet kaptam egy kedves ismerősömtől: Egy nagyon tanulságos eset, ezért szeretném megosztani.

Március 5. - Egy nagy állatbarát ismerősöm K. Manyika ekkor írt először két kutyáról, melyeket egy rosszindulatú szomszéd "jóvoltából" 2012 február elején elvitt az Illatos úti autó. A két kutya egy idős bácsié, aki nagyon szereti őket és ők is a bácsit, de mivel gazdájuk rosszul lett és kórházba került a kutyák elvileg egyedül maradtak a házban. Szóval, az öreg bácsit bevitték a kórházba. Manyikával viszont megbeszélte, hogy minden nap etetni fogja őket. Este elment hogy ígéretét teljesítse, megetesse őket, de addigra a két kutyát a szomszéd -arra hivatkozva, hogy egyedül, ellátatlanul vannak hagyva-, bevitette az Illatosra.(Kenelszám 121K keverék kan, a másik 139B ivartalanított szuka)

A kutyáknak február 17-én járt le az ideje, de a bácsi még mindig kórházban volt... így elvesztette tulajdonjogát felettük (ami nagy szemétség mindenképp, ezt szerintem meg kellene változtatni!!!!!).

Azt kell tudni, hogy ahol laknak, ott nincs utca, a ház előtt egy nagy rét van, a kutyus mindig a ház előtt szokott ülni, soha nem bántott senkit. Az Illatos úton az egyik kutyáját febr 17 után kb. 2 héttel leszedték a képek közül, nem tudni kiadták vagy elaltatták helyhiány miatt. Ez már maga nagy törést jelent majd a bácsinak, ezért Manyika segíteni akart, hogy legalább a másik kutyát, Zorrót megtudja menteni, ezért, mivel lejárt a határidő, Manyika bement a megmaradt 1 kutyáért és kihozta. Egy tanyára vitte el, ahol láncra kötötte, hogy biztos ne induljon el amíg a gazdájához vissza nem tudja vinni. Másnap reggel ment etetni a kutyát, de nem volt már ott, mert az éjszaka a csövesek voltak a területen és elengedték. A kutyus régebben kb. 4 utcával lentebb lakott, így hazament és megint a ház előtt ült. Manyika bevitte a bácsi udvarába a kutyát, Zorrót, bezárta, megetette. Egy óra múlva a "jó szomszéd" segítségével - aki elvágott egy drótot ami a kerítésen egy részt tartott- a kutya ki tudott jutni ismét. Várta a gazdit a ház elött. Ez felháborító, hogy a szomszéd szegény állaton álljon bosszút egy régi vita miatt és ebben a hatóság is segítséget adjon! Mikor látta, hogy a kutya ismét kintvan a közterületnek számító kapu elött, ismét kihívta az Illatos utat (ahol egy ismerőse is dolgozik) és elvitette szegény kutyát, pedig a bácsi március 18-án jön ki a kórházból - és nem elég hogy az egyik ivartalanított szuka kutyáját már kiadták, vagy elaltatták - nem tudni- még Zorrótól is meg akarja fosztani ez a bitang szomszéd. A legnagyobb bűn, hogy meg is teheti.... Ilyen vaskalaposak az előírások.

Van ugyan egy olyan lehetőség, hogy ha a kutyák bármilyen okból ellátatlanul, egyedül maradnak, akkor a szomszéd bevitetheti őket az Illatos útra, de... itt Manyika ellátta volna a két kutyát, amíg a bácsi a kórházban van. E szemét szomszéd intrikájára mégis bevitték - nem is beszélve hogy az Illatoson két másik kutya életét tették ezzel helyhiány miatt problémássá, feleslegesen- és szegény bácsit megfosztották egy kutyájától. Még nem tudni hogy heveri ki ezt is, de hogy Zorrót is megint az Illatosra vitette ez már direkt szemétkedés.

Másnap Manyika ismét bement az Illatos útra, hogy kihozza a kutyust, de Dr. Kozma közölte, hogy nem adja ki, mert megint kint volt a ház előtt. Ez felháborító, hogy a szomszéd a szegény állaton álljon bosszút. A bácsi 18-án jön ki a kórházból. Nem az Illatost kellene elmarasztalni, hanem a "jó" szomszédot.

Szóval vigyázzatok, ha a környéketeken ilyen szomszéddal és esettel találkoztok, mert 14 nap után már nem kötelesek tartani a bevitetett kutyát (bár, ezt sehogy sem értem, hiszen oltott, gazdája neve, címe ismert kutyákról volt szó) !!!!!! Zorró tehát már újra az illatoson... Vajon sikerül-e normálisan hozzájutnia a kutyájához?

Uj fejlemények: A bácsi már otthon van és az Illatos ut közölte, hogy sem Manyikának, sem a bácsinak nem adja ki a kutyát. (Érdekességképpen ezt a szomszéd sokkal elöbb tudta és mondta már). Szóval aki úgy érzi, hogy ez az eljárás tisztességtelen egy idős, beteg ember és kutyája(i) ellen, az lájkolja e jegyzetet, hogy legalább érezzük, hogy jó ha tenni szeretnénk ez ellen.A már kiadott kutya egy ivartalanított szuka volt. Zorróval ők jelentették a társat a bácsinak. Egy társukat vették el igaztalanul és még nincs vége... Miért kell hagyni mindezt?

2012.03.23. - Új fejlemények: Köszönjük a sok-sok levelet, segítséget és jóindulatú tanácsot. A bácsi még azt is megígérte, hogy -bár nem szereti a megkötött kutyát - de inkább megköti nappal és esténként elviszi sétálni, csak visszakaphassa Zorrót. Sajnos van amit elszúrt, de azt szegénysége magyarázza ezt most nem teregetném. Viszont Manyika tegnap lencsevégre kapta amint eteti a SZOMSZÉD KUTYÁJÁT OTT AHONNAN AZ ELVITETTE ZORRÓÉKAT! Most felteszem a képet, hogy lássátok. Ez egyértelműen rosszindulat volt. Nem szeretnénk a szomszéd kutyájával ugyanezt a bűnt elkövetni, mert nem a kutya a hibás, egyik sem, de tanulságképpen, hogy nem mindenki egyforma, vannak rosszindulatú és jóindulatú emberek.

S. László Margit"

Zorró társa Noti: >>>

Forrás, további részletek: >>>

E L Ő Z M É N Y E K :

Ő SZEGÉNY VISSZAKERÜLT VAGY ELIRTÁK???

Kennelszám: 163K

Név: Zorró

Beérkezés: 2012. március 13. - X. ker. - Befogott ???

Örökbefogadható: 2012. március 28.-tól ???

Faj: Kutya
Fajta: keverék
Szín: trikolor
Méret: Közepes
Ivar: kan
Ivartalanított: Nem
Kor: 4 év 0 hónap

Előzmény:
www.illatosutiallatvedo.blogspot.com/2012/02/illatos-ut-121k-20120202.html

... Gratulálunk az "Állategészségügyi Szolgálatnak" az újabb "felelős örökbeadáshoz" :(((((
Vajon teszttel választották ki a kiváló új gazdit??? Netalán sorsolással???
...És ha már EGY napon belül sikerült elveszítenie szerencsétlen kutyát, akkor most MIÉRT BEFOGOTTNAK MINŐSITETTÉK, hogy újabb 14 napig a telepen szenvedve várhassa "gazdáját"???

Nincsenek megjegyzések: