2012. február 4., szombat

Illatos út - 140B - 2012.01.18.

Megmenekülve az Illatos útról ideiglenes befogadóhoz, Eszterhez költözött és Mandula lett a neve! :-)

Szerető Gazdáját várja: +36-20-975-3437, Balogh Eszter

Mandula galériája: >>>

Eszter írta: "Manduláról hirtelenjében annyit, hogy odabent szörnyen meg volt zavarodva. Vagy nem is szólt inkább az emberekhez, vagy félt tőlük, a kihozás közben is pánikolt, a megfogásnál, a chipezésnél és a kocsiba rakásnál egyaránt. De rövid úton rájött, hogy nincs mitől félnie, most már teljesen lehiggadt, igazi megfontolt "szetter-hölgy", merthogy teljesen angol szetter, csak átfestve, biztos elirigyelte egy magyar agártól a cirmos mintát.
És sajnos a vékonyságot is: szörnyen sovány és izomtalan, de amúgy semmi baja, és most már tiszta is, estére a fürdést is "meg lehetett beszélni vele", ennyire hamar elmúlt a pánik, meg hát a szükség is vezetett: szörnyen büdi volt ugyanis szegényke... Egyébként csendes, nyugis, és teljesen szobatiszta, szólt, amikor ki akart menni a kertbe (odaült az ajtóba).
Kényelmes, kevés gonddal járó és igen mutatós házi kedvenc lehetne bárkinél, tökéletes családi kutya! (És a másik kutyával is tökéletesen megértik egymást, kaján sem veszekszik, a simogatásért is csak "agresszív fejnyomakodással" teper.)

...Megvolt az első nagy séta is a havas Duna-parton. Pórázon lazán, szuperül közlekedik, szerintem a világ végéig is el lehet vele battyogni. Még akkor sem akart húzni egy grammot sem, amikor a másik kutyát elengedtem és az ott cikázott ide-oda. Valószínűleg városi, pórázom sétáló kutya lehetett korábban, mert teljes lelki nyugalommal pisil-kakil is pórázon (ami sok "kerti" kutyának gondot szokott okozni, legalábbis én többször is tapasztaltam már, hogy nem szívesen végzik úgy a dolgukat, hogy az ember ott áll fölöttük közben, és nem vonulhatnak félre.) Idegen kutyákkal is hűvös nyugalommal szaglászott össze a séta során. Nem egy izgága jószág, amolyan igazi szetter-arisztokrata."

(2012.02.03-04.)

EREDETI SEGÉLYKÉRÉS:

ILLATOS ÚT - Kennelszám: 140B

Ezt a 3 éves szukának írt középtermetű, tigriscsíkos szetter keverék kutyust 2012.01.18.-án fogták be a VII. kerületben!

2012.02.02.-ig eredeti gazdáját várja, attól kezdve szerető örökbefogadóját, MEGMENTŐJÉT is!

Nincsenek megjegyzések: