2015. augusztus 2., vasárnap

Illatos út - 97K - 2015.02.24.

KI TUD RÓLA? 2015.08.02.-án már nincs a telep által készített honlapon!

Kérjük, aki bármit tud róla, jelentkezzen! Köszönünk minden segítséget!

EREDETI SEGÉLYKÉRÉS:

ÚJ KÉPPEL! (2015.05.18.)

Kennelszám: 97K
Név: Carmen

Beérkezés: 2015. február 24. - XX. ker. - befogott

Örökbefogadható: 2015. március 2.-ától

Faj: kutya
Fajta: németjuhász jellegű
Szín: zsemle-fekete rajzos
Méret: nagy
Ivar: szuka
Kor: 4 év 0 hónap

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Szeretnek erdeklodni kutyus kihozatali felteteleirol!!

Varom valaszukat

Koszonom

Cat írta...

"Az örökbefogadás menete (2015.05.30.):

Tisztelt Hölgyem, Uram! Kedves leendő gazdi!

Üdvözöljük Önt Budapest Főváros Közterület-felügyelete Állategészségügyi Szolgálatánál, ahol a főváros közigazgatási területén talált kóbor és ott regisztrált, leadott állatokból fogadhat örökbe.

Az örökbefogadás menete:

A beléptetést követően a várakozóhelyiségbe irányítják Önt, ahonnan az állatgondozó az örökbefogadó helyiségbe kíséri. Itt megismertetik Önnel azokat az általános feltételeket és tudnivalókat, melyek elfogadása nélkül nem áll módunkban ebet vagy más állatot örökbe adni.
Az állampolgár, aki megelőzően saját kutyájáról lemondott, ugyanazt a kutyát a későbbiekben nem fogadhatja újra örökbe, ahogyan a Szolgálatnál található más állatot sem.
Rövid beszélgetés keretében tájékozódunk a kutyatartás szempontjából lényeges kérdésekről (életvitel, lakóhely, szokások, elképzelések), és ezek alapján közösen megpróbáljuk körvonalazni, milyen kutya felelne meg Önnek. Ebben nagy segítségünkre lesznek az Ön által adott válaszok és az állatgondozók tapasztalata az itt lévő kutyák viselkedésével kapcsolatban.
Ezt követően választhatja ki a megfelelő állatot, akit az Önt kísérő állatgondozó vezet ki a kennelből és kísér az örökbefogadó helyiségbe. Az állat itt kapja meg a szükséges ellátást: a mikrocsipet, a féregtelenítőt és a védőoltásokat is.
Eztán állítjuk ki - az Ön személyazonosító igazolványainak alapján - az oltási könyvet, kitöltjük a mikrocsip - regisztrációs adatlapot és aláírjuk az örökbefogadási megállapodást. Számla ellenében ugyancsak ekkor egyenlítheti ki a szolgáltatási díjat is, mely az állat kezelésével (oltások, mikrocsip)kapcsolatos költségeket minimálisan fedezi.
Az örökbefogadástól számított két héten belül telefonos vagy személyes konzultációt biztosítunk Önnek az állat egészségügyi állapotával, viselkedésével kapcsolatban. A tőlünk kivitt állat tartási körülményeit az általunk megbízott személy az Ön lakcímén utólagosan ellenőrizheti.
Távozásakor a beléptető szolgálatos ellenőrizheti a tulajdonjogot igazoló okiratot és/vagy a számlát. Amennyiben gépkocsival érkezett, úgy azt a távozáskor szintén ellenőrizhetik.

Kedves leendő gazdi!

Bízunk abban, hogy Ön a kiválasztott állatnak jó gazdája, az pedig Önnek hűséges társa lesz!

Az örökbefogadás menete fajtatiszta kutyák esetében:

Tisztelt Hölgyem, Uram! Kedves érdeklődő!

A fajtatiszta vagy fajtatiszta jegyeket mutató kutyák esetében a fajtavédelem szempontjait is figyelembe kell vennünk, ezért ezen állatok örökbefogadásakor az alábbi szabályokkal egészül ki az örökbefogadási protokoll:

Az eb – ahogyan az összes befogott állat – kötelezően legkevesebb 15 napot tölt az Állategészségügyi Szolgálatnál. Ezzel esélyt adunk számára, hogy a saját gazdája megtalálja. E szabály természetesen a leadott állatokra nem vonatkozik, őket a bekerülés után azonnal örökbe lehet fogadni.
A megfigyelési idő eltelte utáni első napom nyitáskor sem számít az érkezési sorrend abban az esetben, amikor egy fajtatiszta vagy annak tűnő kutyáért többen is jelentkeznek. A megjelentek az örökbeadási feltételek meghallgatása, elfogadása után egy tesztet töltenek ki.
Ha a jelentkezők közül többen is egyformán alkalmasnak tűnnek a felelős állattartásra, sorsolással döntjük el, ki fogadhatja örökbe az ebet.
A kurrens, felkapott fajták esetében – melyeknél nagy az örökbefogadó általi szaporítás veszélye – nemcsak a kanokat, a szukákat is ivartalanítva adjuk át, a beavatkozás költsége az örökbefogadót terhelik. Ezen fajták listáját az örökbeadási tapasztalatok alapján az Állategészségügyi Szolgálat vezetője állította össze.
Az örökbefogadás további menete azonos az a nem fajtatiszta egyedekre vonatkozó szabályokkal."