2012. július 18., szerda

"Stáforsi terrier"-t adtak "örökbe" az Illatos úton...

Hirdetés az interneten (eredeti "helyesírással"):

"Kitünő Stáforsi terierre 3 éves kan fedez
Hirdető: j. l. Feladás dátuma: 2012. július 7.
Ár: 50 000 Ft
Budapesten Kitűnő Staforsi terrier 3-éves kanna sürgősen eladó!
Tel:..."


Kapcsolódó hozzászólások:

S: "...Nesze neked teszt és ivartalanítás..."

V: "Latasbol ismerem a pacakot, aki kivitte, mindig itt grasszal az ... kornyeken. Szerintem a kutyat is lattam vele mostanaban. Gyakran lathato a ... teraszan. Noket is futtat a helybeliek szerint, plussz egyeb sotet business... (nem tudom igaz-e, de furcsa egy fazon..) Egyebkent ezen kivul legalabb 2 masik kutyaval lattam mar az elmult 1 evben... "

J: "Elég csak ráfogni, hogy nem fajtatiszta (ha kekec akarok lenni, akkor bármelyik jelölés nélküli kutyára ráfogható, hogy nem az) és máris kiadható ivarosan. Szomorú.
Sajnos tényleg úgy tűnik, hogy az egész változtatás csak azért történt, hogy mi fajtamentők ne tudjuk elvinni a fajtatiszta kutyákat, hisz mi voltunk azok, akik inkább ültünk 24 órát, csak ne vihesse a szaporító. A dolgozók addig duruzsoltak, amíg rájött a vezetőség, hogy mi vagyunk a főellenség."

K: "Bezzeg Magyarország egyik EU bizottsági képviselője nem volt elég megbízható, hogy kutyát kapjon. Elküldték, négy kopaszgyerekkel szemben, feleségestől, mindenestül, pedig nem fajtatisztát szerettek volna örökbe fogadni. És nem is ivarosat."


Megjegyzéseim:

Ez az eset csak egy a sok közül.

Nem most mondom először, hogy az "Illatos út" vezetői alkalmatlanok és kártékonyak.

2011-es kifogásaim közzététele után az Illatos úton bevezettek pár látszatintézkedést, változtatást, melyek következtében a helyzet sajnos még rosszabb lett, mint korábban volt.
Pl. a gazdiválasztás tesztírással elvileg és gyakorlatilag is rossz, ráadásul sokkal könnyebben ki is játszható, mint ez a legutóbbi példa is mutatja.

Kíváncsian várjuk, meddig mehet ez még így büntetlenül az Illatos úton?

Pásztor Zsuzsa
www.sinterstop.hu

2012.07.18.

Nincsenek megjegyzések: